Ungedagen

Vores flagskib er Ungedagen.
Ungedagen er en hel skoledag for en klasse og er uden lærer.

Det gør vi for at efterlade et indtryk hos eleverne.

Vi underviser en hel skoledag i deres normale klasse, for at komme ind på livet af dem, så de åbner mere op. Det vil de ikke gøre på samme måde, hvis det er et to timers foredrag for flere af skolens klasser. Det giver en bedre undervisning, når eleverne åbner op, og det giver mulighed for, at de lærer mere om sig selv og andre.

Vores erfaring siger os, at de ting som normalt indgår i seksualundervisning, som prævention, anatomi og seksuelt overførte sygdomme, langt fra dækker det som de unge gerne vil tale og høre om. Det kræver en hel dag for, at vi kan komme bredere omkring emner, hvor vi f.eks. også snakker om hvordan man bringer kondom på banen, og ikke kun viser hvordan kondom tages på. Da vi tror, at en bred snak om alt det der hører med, både det fysiske og det følelsesmæssige, er den bedste måde at forhindre seksuelt overførte sygdomme og uønskede graviditeter.

Vi ved hvor godt det virker med en hel dag og hvor meget det giver eleverne. Så derfor vil vi gerne gøre Ungedagen til en central del af de unges seksualundervisning.

tavle

Comments are closed